Lesmateriaal Rivierbeheer vernieuwd Afdrukken

Gewijzigd 16-02-2009

Op 12 december 2008 was EduGIS sterk vertegenwoordigd op de KNAG Onderwijsdag in Wageningen: een uitgebreide stand (i.s.m. GeoFort en Onderwijscentrum VU) en vier workshops waarin elementen van EduGIS aan bod kwamen.

Tijdens de workshop Doe meer met Google Earth werd gewerkt met uitgebreid lesmateriaal rond rivierbeheer, ontwikkeld door Tim Favier van het Onderwijscentrum VU. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Google Earth in combinatie met de Blokkendoos, een programma waarmee beleidsmakers bij Rijkswaterstaat kunnen bekijken wat de effecten van Ruimte voor de Rivier maatregelen zijn op de hoogwaterstanden, landbouw, natuur en bevolking.

Veel deelnemers van deze druk bezochte workshop waren zo enthousiast over deze nieuwe lesmodule dat zij het liefst direct zelf wilden beschikken over het materiaal. 

Alle materiaal is nu beschikbaar via EduGIS: opdrachten voor leerlingen, antwoordmodel voor docenten, de kaartbestanden voor Google Earth (kmz's) en verwijzing naar en instructie voor het werken met de Blokkendoos.

Lees verder