Handleiding - Polygonen Afdrukken

 

Wat is een polygoon?

Polygonen zijn vlakken die in Google Earth kunnen worden weergegeven. Elk polygoon heeft zet zoals een placemark een informatieschermpje waarin informatie (tekst, foto's) geplaatst kan worden.

 

Nieuwe polygonen aanmaken

Er zijn twee manieren om nieuwe polygonen aan te maken:

1) door op de [Polygoon toevoegen] bij de knoppen bovenaan het scherm te klikken.

2) door in het Plaatsen Venster op de rechtermuisknop en [Toevoegen] en vervolgens [Polygoon] te selecteren.

In beide gevallen opent zich een scherm. Met de muis kan je nu een polygoon tekenen. Houdt de linkermuisknop tijdens het tekenen ingedrukt! Laat de linkermuisknop pas los als je klaar bent met tekenen van het polygoon. Na het loslaten van de linkermuisknop kan je het polygoon nog aanpassen door op de punten die de lijn om het polygoon maken te klikken.  In het scherm kan je informatie over het polygoon plaatsen NB: Als je het polygoon wilt bewaren moet je ´m nog wel opslaan!

 

Polygonen bewerken

Als je met de rechtermuisknop op het polygoon in de Plaatsen Venster klikt en onderaan [eigenschappen] selecteert, krijg je weer het schermpje van het polygoon. Je kan nu de naam en kleur van het polygoon aanpassen of informatie (tekst, foto's) toevoegen. Met het schuifbalkje onderaan het Plaatsen Venster kan je een polygoon transparant maken.

Je kan polygonen ook verwijderen of kopieren. Dit doe je door op de rechtermuisknop te klikken en [Verwijderen] of [Kopiëren] te selecteren.