Handleiding - Plaatsmarkeringen Afdrukken

 

Wat is een plaatsmarkering

Plaatsmarkeringen zijn een soort punten die in Google Earth geplaatst kunnen worden om een interessante locatie aan te geven (bijvoorbeeld je huis, de piramide van Gizeh of het Vrijheidsbeeld). Een soort punaises dus. Elke plaatsmarkering heeft een informatieschermpje waarin informatie (tekst, foto's) geplaats kan worden.

 

Nieuwe Plaatsmarkeringen aanmaken

Er zijn twee manieren om nieuwe plaatsmarkeringen aan te maken:

1) door op de [Plaatsmarkering toevoegen] in de toolbar te klikken.

2) door in het Plaatsen Venster op de rechtermuisknop en [toevoegen] en vervolgens [plaatsmarkering] te selecteren.

In beide gevallen opent zich een scherm. Hier kan je informatie over de plaatsmarkering in plaatsen (dit kan je later ook nog doen of veranderen). De plaatsmarkering heeft een geel vierkantje. Je kan hem nu nog verplaatsen. Als je op OK drukt wordt de plaatsmarkering in de Tijdelijke Plaatsen Map geplaatst. NB: Als je de plaatsmarkering wilt bewaren moet je ´m nog opslaan!

 

 

Plaatsmarkeringenbewerken

Als je met de rechtermuisknop op de plaatsmarkering in het Plaatsen Venster klikt en onderaan [Eigenschappen] selecteert, krijg je weer het schermpje van de plaatsmarkering. Bovenin kan je de naam van de plaatsmarkering veranderen. Onderin staan vier tabs. In de ´Beschrijving´ tab kan je informatie toevoegen (tekst, foto´s, figuren etc). In de ´stijl, kleur´ tab kan je de kleur en het symbool van de plaatsmarkering veranderen. De `Weergave` en `Hoogte` tab geven informatie over de locatie van de plaatsmarkering en hoogte vanwaar de plaatsmarkering zichtbaar is.

Je kan plaatsmarkeringen ook verwijderen of kopieren. Dit doe je door op de rechtermuisknop te klikken en [Verwijderen] of [Kopieren] te selecteren.

 

Plaatsmarkeringen delen met anderen

Om een plaatsmarkering te mailen naar iemand, klik op de [E-Mail...]. Deze button start een mailprogramma op, indien dit op je PC is geintstalleerd. Als je een plaatsmarkering opslaat (rechtermuisknop, Opslaan als...) wordt een KMZ bestand aangemaakt. Dit bestand kan je via Windows Verkenner opzoeken. Je kan het KMZ bestand ook mailen of op internet zetten, bijvoorbeeld in het 'share placemarks forum' van de Google Earth Community.